Doorgaan naar hoofdcontent

De Panne <> Nieuwpoort

Wie zijn gemiddelde stapsnelheid wil opkrikken doet beter een andere route dan De Panne > Nieuwpoort.  Het mulle zand doorheen de vele duinen zorgt er onvermijdelijk voor dat je onder de 5 km/u zit, allé, bij ons toch.

Bij het inventariseren van mijn verschillende tochten langsheen de GR5A, merkte ik plots op dat er nog 25 km ontbraken, namelijk die van De Panne naar Nieuwpoort. Ik wil die samen met jou afleggen zei Sabrina en zo geschiedde.  Vandaag was het ideaal wandelweer en we waren samen vrij.  Met de auto reden we naar parking kaai in Nieuwpoort waar we na veel zoekwerk gratis mochten staan, maar bij aankomst bleek dat de parking afgesloten was voor een sportmanifestatie.  We raakten onze grasmachine kwijt langs de IJzer wat verderop waar geen bewonerskaart meer nodig was.

Met de tram, die ik tweemaal betaalde, reden we naar De Panne Station, om vandaar de nieuwe route langs de GR5A en GR Kustroute te verkennen doorheen verschillende duinen.  We volgden trouw de route die Komoot ons influisterde, maar eenmaal op het nat strand van Nieuwpoort vertikten we het een kilometer om via de dijk te stappen.

De foto's die je hieronder in het fotoalbum kan bekijken, omschrijven beter in beelden de route. Neem zeker eens een kijkje.


 

Reacties