Doorgaan naar hoofdcontent

GR129 Beernem <> Vorte bossen





Voor we met de camper vertrokken naar de parking nabij de Vorte Bossen, loosde ik eerst onze grijze doos op de officiële camperplek van Beernem, nabij het kanaal. Een wielertoeristenploeg uit Zwevegem had wel beslag gelegd op de loosplek, maar het toilet lozen lukte gelukkig nog wel. 
Doomkerke werd vernoemd naar pastoor Carolus Doom uit Ruiselede, die in Doomkerke een kerk liet bouwen. Ik herinner nu plots dat er op onze parochie ook een onderpastoor Doom was toen ik nog jong was. 
Onze voettocht vandaag verliep door een optelsom van bossen: langs de Vorte Bossen bereikten we de Gulke Putten, om vervolgens via de Vagevuurbossen in het provinciaal domein Bulskampveld aan te komen. 
We maakten twee maal een Arnout Haubenke: aan het maritiem radiostation Ruiselede hadden we een informatief gesprek met een vrijwilliger van Natuurpunt. Ze informeerde ons over de natuur van de Gulke Putten, de geschiedenis van het zendstation en als toemaatje de moord op Stijn Saelens die wat verder in het kasteel van Wingene woonde. 
Onderweg kwamen we ook een vader met zijn, ik schat, tienjarige zoon tegen. Zij maakten er samen een tweedaagse wandeling van en slapen vanavond in een tentje op bivakplaats het Haantje in Doomkerke. Je kan er gratis je tent opslaan, maar ik denk dat er geen voorzieningen zijn. 
Na 17,8 km waren onze fietsen blij van ons terug te zien.
De routebegeleiding klopte vandaag enkele keren niet. Blijkbaar zijn er wijzigingen op de GR129. Gelukkig is de rood-witte bewegwijzering uitstekend. 
Op de terugweg sloegen we nog even af naar het centrum van Maria-Aalter voor een terrasje. 
Nu genieten we buiten achter de camper in het zonnetje van een aperitiefje. 
Morgen willen we eerst fietsen en dan stappen. 

Komoot







Reacties