Doorgaan naar hoofdcontent

GR 129 Maredsous <> Fromiée

Vandaag was en is het vooral een gevecht met de hitte.  We staan nu op de parking van de abdij van Maredsous, maar door het aangekondigde onweer wilde ik niet in de schaduw onder een boom staan, zodat het in de camper bakken en braden is, nadat we het kookpunt al bijna bereikt hadden tijdens onze wandeling.

Voor het eerst in onze 14-jarige campercarrière vulden we onze watervoorraad bij aan een kraantje op een begraafplaats.  Zo kunnen we vanavond eens genieten van een douche.  Op weg naar Fromiée reed ik ons bijna vast in Gerpines.  Het kwam aan op enkele centimeters, maar ik kon Oes Nest net voorbij een slecht geparkeerde ambulance loodsen.

Tijdens de fietstocht naar Maredsous, opperde Sabrina dat ze de route even mooi vond als de wandeling gisteren, een opmerking die ik kan beamen.  OK, de eerste 8 km waren onze gravelrit van vandaag, maar we worden dit stilletjes aan ook gewoon, maar toen draaien we een Ravel op, zodat we 8 km mooie asfalt onder de wielen kregen, zonder veel hoogte- of laagtemeters. In Maredret verlieten we de Ligne 150A om te passeren voorbij de abdij van Maredret, waar de nonnen hun inkomsten verkrijgen via de verkoop van kaarsen, terwijl hun mannelijke collega's in Maredsous dit doen met bier en kaas.  Je mag eens raden wie de meeste omzet draait.  De nonnentjes bezochten we vele jaren geleden, morgen zijn de paters aan de beurt.

We vertrokken te voet terug om kwart over 10.  Op zich was het geen lastige wandeling vandaag, 22 km lang, met minder bos dan de voorbije drie dagen, maar laat het nu net de koelte van de bossen zijn die we vandaag gewild hadden.  We kregen wel gevarieerde graanvelden te zien, met tarwe, rogge en ???, haver misschien?  De pikdorsers waren overal naarstig aan het werk.

Tegen 16 u bereikten we onze camper, die stond te blaken in de zon bij de kerk van Saint-Adèle in Gozée, dus veel verkoeling viel er daar ook niet te rapen.  Intussen leerde onze meteo-app, dat het pas rond 20 u zal regenen, zonder onweer.

Morgen maken we er een rustdag van om daarna nog twee dagen te stappen.

Komoot

Foto-album

Reacties